Häkaton otsib ärilahendusi veekvaliteedi tõstmiseks Balti veekogudes

BNS
Copy
Häkaton, 2019
Häkaton, 2019 Foto: Facebook

Esmapäeval toimub Baltikumi suurima investeerimisfondi BaltCap ja iduettevõtete kiirendi Katalista Ventures koostöös innovatsiooniürituse Clean Water Hackathon finaal, kus eri valdkondade eksperdid otsivad baltikumiüleseid uuenduslikke ja äriliselt teostavaid lahendusi veekvaliteedi hoidmiseks ja parandamiseks Balti riikides.

Clean Water Hackathon toob esmakordselt kokku veereostuse lahendamisega tegelevad organisatsioonid ja eksperdid nii Eestist, Lätist kui Leedust. Osalejate seas on iduettevõtteid, keskkonnaaktiviste, mittetulundusühinguid kui ka ülikoolide teadusmeeskondi ja suurettevõtteid.  

Esmaspäeval toimuval Clean Water Hackathoni finaalüritusel osaleb kümme võistkonda, kes keskenduvad vee kvaliteedi parandamisele erinevatest vaatenurkadest. Meeskondade finaalettekandeid saab jälgida kell 16.45 Katalista Ventures Facebooki lehel. Häkatoni kaks eelnevat etappi toimusid eelmisel nädalal.

Häkatoni eesmärk on veekvaliteedi probleemi lahendamisel kasutada uudseid tööriistu ja tavapärasest erinevat töö- ning õppeprotsessi, kus meeskondadel tuleb tegutseda kiiresti ning piiratud aja jooksul. Meeskondasid nõustavad arvukad eksperdid ja mentorid erinevatest valdkondadest, milleks on turundus, õigus, keskkonnatehnoloogia, ettevõtlus, infotehnoloogia ja muu. Suurendamaks väljatöötatud lahenduste mõju, tegelevad meeskonnad väljakutsetega, mis on nende igapäevatöö keskmes. 

Eestist osalevad häkatoni mentorite ja žürii liikmetena Marko Siller ning Maris Ojamuru vastutustundliku ettevõtluse nõustamisfirmast Sustinere, Kaia Treier Keskkonnainvesteeringute Keskusest, keskkonnaministeeriumi veeosakonna juhataja Kadri Kroon ning advokaadibüroo Cobalt partnerid Aivar Taro ja Sandra Sillaots.

Clean Water Hackathoni partneriteks on Põhjamaade Keskkonnainvesteeringute Korporatsioon (NEFCO), mis toetab häkatoni parimate lahenduste elluviimist, Balti Keskkonnafoorum (BEF) ja mitmed teised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles