Teinonen loobus kohtuasjast kapo vastu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Teinonen.
Risto Teinonen. Foto: Lauri Kulpsoo.

Korrakaitseorganite huviorbiidis olev Risto Teinonen loobus kohtuasjast kaitsepolitsei vastu, põhjendades seda oma advokaadi hirmuga eraelu puutumatuse pärast.

«Kapo aastaraamatus nimetatakse mind seiklejaks, heidetakse ette, et olen oma sünnijärgse riigi kodakondsusest loobunud, olen probleemide tekkimisel valmis riigist lahkuma, olen võõramaine aktivist,» selgitas Teinonen täna tehtud avalduses.

Teinonen süüdistaski kapot aastaraamatu teksti põhjal solvamises.

«Miks ma süüdistan kapot solvamises, mis ameti aastaraamatus toodud, selle asemel, et süüdistaksin teda nendes ohtrates rikkumistes, millega ameti töötajad said 22 kuud väldanud, teadvalt alusetult algatatud kriminaalmenetluse käigus hakkama? Sel lihtsal põhjusel, et meie riigi eelmenetlust puudutav seadusandlus on otseselt politseiriigile suunatud ja meil puudub näiteks selline elementaarne võimalus, nagu seda on ülekuulamistunnistaja kaasamine tunnistaja ülekuulamisele,» põhjendas Teinonen.

«Juuraharidus on mul olemas, kuid kuna kohtus käimise osas kogemused puuduvad, kasutasin kapo vastu kaebuse koostamisel ja kohtuga kirjavahetusel kogemustega advokaadi abi.»

«Nüüd aga võtan kaebuse tagasi. Seetõttu, et advokaat, kelle abi olen kasutanud, ei julge kohtuprotsessiga rohkem tegeleda, kuna ta kardab, et kaitsepolitseiamet ruineerib ta eraelu,» põhjendas Teinonen kohtuasjast loobumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles