Lahkuma sunnitud terviseameti juht saab üle 10 000 euro tulemuspalka (24)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Terviseameti juht Merike Jürilo
Terviseameti juht Merike Jürilo Foto: Madis Veltman

Sotsiaalminister Tanel Kiik määras terviseameti juhile Merike Jürilole teenistusest vabastamise käskkirjaga 10 480 euro suuruse tulemuspalga.

Merike Jürilo viimane päev terviseameti juhi ametikohal on 1. juuli. 

«Maksta Merike Jürilole tulemuspalka 10 480 eurot panuse eest Eesti tervisevaldkonda,» kirjutas sotsiaalminister Kiik käskkirjas. Rahandusministeeriumi avaliku sektori palgaandmetel oli terviseameti juhi põhipalk 1. aprilli seisuga 4400 eurot.

Lisaks maksti Jürilole kasutamata puhkuse hüvitist 17,5 päeva eest.

18. juunil ütles Merike Jürilo, et lahkub omal soovil terviseameti juhi kohalt. «Praeguseks on aga kujunenud olukord, et vaatamata kõigele sellele, mida me saavutanud oleme, on minister ja kantsler soovinud minu lahkumist. Olen neile tänulik senise usalduse ja koostöö eest, kuid see on ootamatult otsa saanud,» kirjutas Jürilo terviseameti töötajatele.

Terviseameti juht on olnud mitme valitsusliikme kriitika all koroonakriisi algusest. Talle heideti ette näiteks seda, et amet lubas korraldada Saaremaa ja Itaalia võrkpallimängu. 

Lisaks ei läinud terviseamet kaasa valitsuse koroonakriisi aegu tekkinud näomaski kandmise kohustusega: ameti sõnul tuleks näomaski kanda nendel inimestel, kes põevad koroonaviirust. 

Veel ei soovinud terviseamet kasutusele võtta ärimeeste kingitud antikehade kiirteste, kuid oli lõpuks sunnitud seda tegema valitsuse korraldusel. «Vastavalt valitsuse korraldusele peab terviseamet muu hulgas korraldama avaliku kiirtestimise Tallinna sadamas ja lennujaamas alates 8. juunist ning töötama välja edasiste tegevuste kava selleks, et riigile annetatud kiirtestid saaksid ära kasutatud. Kui huvi testimise vastu on suur, võidakse testimise perioodi pikendada,» edastas amet 7. juunil. 

Merike Jürilo asus terviseameti peadirektoriks 22. augustil 2017. Ta on omandanud magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis haldusjuhtimise erialal. Alates 2014. aastast töötas ta politsei- ja piirivalveameti juhtimisarvestuse ja planeerimise büroo juhatajana. Jürilo on töötanud politsei- ja piirivalve ametis ning enne seda kodakondsus- ja migratsiooniametis alates 1999. aastast, aastatel 2007-2014 peadirektori asetäitjana.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles