RKAS-i hinnangul sobib jalgpalli sisehall Maarjamäele (5)

BNS
Copy
Sisehalli kavandatakse Maarjamäe memoriaali ja kommunismiohvrite mälestuspargi kõrvale.
Sisehalli kavandatakse Maarjamäe memoriaali ja kommunismiohvrite mälestuspargi kõrvale. Foto: Konstantin Sednev

Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) hinnangul sobib jalgpalli sisehall Maarjamäele kommunismiohvire memoriaali vahetusse lähedusse, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Esmaspäeval peeti Maarjamäe jalgpalli sisehalli detailplaneeringu vastuväidete ärakuulamise arutelu, millest võtsid muuhulgas RKAS, justiitsministeerium, rahandusministeerium, kohalikud elanikud ja Memento liit.

Üheks lahenduseks pakuti jalgpallihallile teise aukoha leidmist. RKAS-i kinnisvaraarenduse direktor Mihkel Mäger ütles, et RKAS-i portfellis pole sobivat alternatiivset kinnistut, mis asuks Maarjamäe piirkonnas. Mäger lisas, et RKAS pöördus murega juba ka Tallinna linna poole.

«Kõnealune kinnistu võiks esialgsel hinnangul meie meelest sobida spordihalli tulevaseks asukohaks, aga ootame ära linna seisukoha. Spordiklubile Levadia saame teha ettepaneku, kui linnalt on põhimõtteline nõusolek olemas,» ütles Mäger.

Mäger lisas, et kuna nii memoriaali kinnistu kui ka planeeritava jalgpallihalli kinnistu kuuluvad mõlemas RKAS-ile, siis on vaja tagada, et mõlemat kinnistut kasutataks sihtotstarbeliselt.

Jalgpalliklbubi FCI Levadia soovib Maarjamäele rajada sisehalli, RKAS sõlmis 2005. aastal spordiklubiga hoonestusõiguse seadmise lepingu 2005, mis kehtib kuni 2041. aastani.

Kuid spordihalli rajamisele on vastu näitkes justiitsminister Raivo Aeg, kes ütles, et see ei sobi memoriaali kõrvale. Samas koostati sisehalli detailplaneering varem kui kommunismiohvrite mälestusmärgi oma.

Lõpliku otsuse sisehalli ehitamise osas langetab riigihalduse minister Jaak Aab, kes 26. juunil teatas RKAS-ile saadetud kirjas, et toetab arutelu avamist osapoolte vahel kokkuleppe saavutamiseks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles