Prantsusmaa president Emmanuel Macron teatas päev pärast kohalikel valimistel rohelistele allajäämist, et järgmise kahe aasta jooksul investeeritakse rohelisemasse majandusse 15 miljardit eurot.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron teatas päev pärast kohalikel valimistel rohelistele allajäämist, et järgmise kahe aasta jooksul investeeritakse rohelisemasse majandusse 15 miljardit eurot. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Prantsusmaa kohalikel valimistel pühapäeval saatis edu rohelisi, samal ajal kui president Emmanuel Macroni erakond ei suutnud saavutada valimisvõitu mitte üheski suuremas linnas. Nüüd, kui järgmiste presidendivalimisteni on jäänud vähem kui kaks aastat, oodatakse pingsalt Macroni samme ebapopulaarsuse ümberpööramise ja senisest enam vasakule kaldumise poole.

Rohelised, kes võtsid valimisvõidu sellistes suurlinnades nagu Marseille, Lyon, Strasbourg ja Bordeaux, heitsid valimistel põrunud presidendiparteile La République En Marche (LREM) ette vähest ambitsioonikust kliimapoliitikas.

Kommentaarid (1)
Copy