Serebrennikovi juhtum ehk imperialistliku Vene kultuuri tagasitulek (8)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Kirill Serebrennikovi süüdimõistvas otsuses nähakse Venemaa võimude soovi suukorvistada ja vaikima sundida sealne intelligents. Maski kandis hinnatud lavastaja aga selleks, et rõhutada: üksteist ei tohi nakatada, ei koroona ega ka hirmuga. 
Kirill Serebrennikovi süüdimõistvas otsuses nähakse Venemaa võimude soovi suukorvistada ja vaikima sundida sealne intelligents. Maski kandis hinnatud lavastaja aga selleks, et rõhutada: üksteist ei tohi nakatada, ei koroona ega ka hirmuga. Foto: Pavel Golovkin/AP

Hoidke sotsiaalset distantsi. See oli vene lavastaja Kirill Serebrennikovi (50) ainus kommentaar toetajatele pärast reedel Moskvas lõppenud kohtu­istungit, kus talle määrati kolmeaastane tingimisi karistus. «Ärge nakatage üksteist, sest peame õigluse eest võitlema.»

«Venemaa kultuuritegelaste võitlus oma vabaduste nimel muutub nüüd üha keerulisemaks,» ütles pärast kohtuotsust Postimehele Ameerika PEN-liikumise Euraasia programmi juht Polina Sadovskaja.

LÕPP? Lavastaja Kirill Serebrennikovi kohtusaaga lõpptulemuseks on kolme aasta pikkune tingimisi karistus, millest arvestatakse maha juba koduarestis oldud aeg, lisaks on tal keelatud kogu karistuse ajal riigist lahkuda.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles