Ametist lahkuv Jürilo: minu suurimad toetajad said väga haiget (23)

Kadri Tammepuu
, toimetaja
Copy
Merike Jürilo sõnul said tema lähedased kriisi ajal haiget. «Aga kui lõpuks kuulsid, et ma ära tulen, olid õnnelikud,» lisas ta.
Merike Jürilo sõnul said tema lähedased kriisi ajal haiget. «Aga kui lõpuks kuulsid, et ma ära tulen, olid õnnelikud,» lisas ta. Foto: Raul Mee

Intervjuus Postimehele rääkis täna terviseameti juhi kohalt lahkuv Merike Jürilo (51), et vastupidiselt avalikkuses juurdunud arvamusele, nagu oleks Saaremaa võrkpallimängule rohelise tule andnud terviseamet, põhines see sotsiaalministeeriumis toimunud ümarlaual vastu võetud otsusel, et ürituste korraldamist ei keelata. Jutuajamisest Jüriloga selgus ka, et perearstikriisi ei saa lahendada terviseamet, selle võti asub sotsiaalministeeriumi käes.

Heidame pilgu korraks tagasi – mis kõigepealt meenub?

Peab ütlema, et siin üleval on olnud tuuline ja töine. Kui ma istusin kolm aastat tagasi esimesel juhtkonna nõupidamisel, rullus mulle ootamatult lahti pilt, nagu oleks laua ääres olnud mitu erinevat maailma. Seitse aastat enne seda ühendati terviseameti alla mitu asutust ja need ei olnudki sulandunud. Hakkasime siis tervikut kokku panema, et pole vahet, kas keegi töötab nakkus- või tervishoiuosakonnas. Algusest peale kuni lõpuni olid arutusel tõsised probleemid.

Kuidas pingetest vabaks saate?

Mulle meeldib koduaias askeldada ja pilte teha – õppisin fotograafiat plikana isa kõrvalt. Tahaksin rohkem aega veeta metallikunstnikust ämmaga, kelle juures ateljees on mul oma koht koos jootekolvi, viilide ja tangidega, paljud tööd on pooleli.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles