Värske köögivilja krõbe hind sulab juulis üha soodsamaks (3)

Merly Raudla
Copy
Lääne-Virumaal Rakvere külje all Mädapeal asuva Otsa talu perenaine Milvi Idavain kõneles, et esimene saak korjati 21. juunil. See osteti talust kohe ära ja turule ei olnud vaja minnagi.
Lääne-Virumaal Rakvere külje all Mädapeal asuva Otsa talu perenaine Milvi Idavain kõneles, et esimene saak korjati 21. juunil. See osteti talust kohe ära ja turule ei olnud vaja minnagi. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Lõuna poolt sisse toodud värske kartuli ja maasikatega saab maiustada juba varakevadel. Köetavast kasvuhoonest tuleb värskeid kurke ka Eestis aasta läbi. Eesti talunikud ajastavad varase kurgi- ja kartulisaagi nii, et aasta pikema päeva pidustuste ajal oleks väärt kraami juba turult saada. Selleks ajaks on küps ka esimene kodumaine maasikasaak.

Sel hooajal korjati Otsa Talu põllult esimene maasikasaak 21. juunil. Üksikuid marju sai pererahvas suhu pista varemgi. 25. juuniks oli põllult koristatud sadakond kilo marju, mis kadusid kuue- kuni kümneeurose kilohinnaga kui kerisele.

Lääne-Virumaal Rakvere külje all Mädapeal asuva Otsa talu perenaine Milvi Idavain kõneles, et tegelikult ei olegi tegemist varase maasikasordiga. „Lihtsalt päike on meid soosinud, isegi natuke liiga palju,” kõneles ta naerdes. Marjad ei jõua suureks kasvadagi, päike küpsetab need enne punaseks. Maasikad on praegu küll väiksemat sorti, kuid see-eest mesimagusad. „Püüame korralikku maasikat müüa oma rahvale. Vähem väetist panna, tahame puhast maasikat hoida. Rahvas hästi ostab, allergikud käivad ostmas,” rääkis Idavain.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles