Tallinna väikest ringteed kavandatakse vastavalt elanike soovidele (3)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Skeem planeeritava Tallinna väikese ringtee asukoha kohta
Skeem planeeritava Tallinna väikese ringtee asukoha kohta Foto: Rae vald

Rae valda planeeritava Tallinna väikese ringtee piirkiiruseks saab arutelude ja kompromisside tulemusena elamualal 50 km/h, asustusest kaugemal 70 km/h.

«Oleme osapoolte vahel saavutanud kokkulepe, et plaanitava Tallinna väikese ringtee kiiruspiirang 70 km/h saab elamute kontaktalas olema 50 km/h. Ühtlasi on meil kindlus, et elamute vahelistele teedele ei planeerita massiivseid kahetasandilisi ristumisi. Selle asemel tulevad samatasandilised ringteed, mille maavajadus on väiksem,» sõnas Rae valla abivallavanem Priit Põldmäe pressiteates.

Ta jätkas: «Oleme projekteerija, maanteeameti ja Tallinna linna esindajatega mitu korda kohtunud ning otsinud sobivaimat lahendust. Kuna planeeritav Tallinna väike ringtee läbib just Rae valla elamuala, siis oli valla kindel eesmärk kiirust alandada.»

Põldmäe sõnul saab lõplik projekt valmis järgmiseks kevadeks. Valminud eskiisprojektiga saab juba lähiajal tutvuda maanteeameti kodulehel.

Tallinna väike ringtee ühendab Tallinna linna ja Rae valla haldusüksused ning vähendab liiklustihedust Tallinna linnas (Tartu maanteel, Mõigus ja Peetri alevikus ning Ülemiste liiklussõlmes). See algab Smuuli teelt ja ühendab ka Tartu ja Viljandi maantee.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles