Ivo Lasn: välistudengeid on tarvis (2)

Copy
Ivo Lasn.
Ivo Lasn. Foto: Erakogu

Eesti vajab IKT-spetsialiste, kuid oma inimesi selleks napib, kirjutab ITL-i juhatuse liige, Playtech Estonia OÜ direktor Ivo Lasn.

Välistudengite seas ebakindlust tekitavad sõnumid sügisel kõrgkoolidele seatavatest võimalikest piirangutest ei kõla hästi. Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) vallas, mis on Eesti viimase aja suurima majanduskasvu mõjutaja, on suur puudus erialaharidusega spetsialistidest. Seda tühimikku meie enda koolid ja ümberõppeprogrammid täita ei suuda, ei lühi- ega pikaajalises perspektiivis. Meile on iga kõrgelt kvalifitseeritud ja tasustatav töökäsi teretulnud, vajame talente nii naaberriikidest, Euroopa Liidust kui ka kolmandatest riikidest.

Meil on vaja muud majandust IKT abil julgemalt tõhustada ja seda saab teha kahe sammuna: digipöörde ja nutikate toodete ning teenuste arendamise kaudu. Digiteerimine ja automatiseerimine on üks Eesti majanduse arendamise võti, see võimaldab teha targemat tööd efektiivsemalt, aga eeldab ka digipädevat tööjõudu igal alal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles