Arne Mikk taandub Estonia nõukogust (8)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Arne Mikk
Arne Mikk Foto: Peeter Langovits

Rahvusooper Estonia nõukogu esimees Arne Mikk esitas nõukogu koosolekul palve esimehe kohalt taandumiseks. Nõukogu valis ühehäälselt uueks esimeheks Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia rektori, professor Ivari Ilja. Koosoleku lõppedes esitas Arne Mikk kultuuriministrile palve arvata ta välja nõukogu liikmete hulgast.

«Olen töötanud Estonia teatris erinevates ülesannetes alates 1952. aasta sügisest ja saanud jälgida nimetatud perioodi vältel tegutsemas kümmet direktorit, kellest Aivar Mäe on olnud oma haardega kindlasti kõige tegusam,» sõnas Mikk. «Tema isikuga seotud väidetavad süüdistused puudutavad teravalt kogu rahvusooperi mainet. On hea, et ajakirjanduse asemel tegeleb probleemidega politsei, kes annab vastused üleskerkinud küsimustele.»

Mikk jätkas: «Estonia kui rahvuslik maamärk on sündinud paljude põlvkondade ühisest loomingust. Me kõik oleme siin ajutised kaasteelised, kelle tegevusele annab lõpliku hinnangu ainult AEG. 68 aastat on Estonia maja olnud mulle lisaks töökohale turvaline kodu. Jään huviga ootama tõe ja õiguse selgumist selles tõejärgses ajas, kuid isiklikult ma käivitatud protsessis enam osaleda ei soovi.»

Täna peatas nõukogu kaheks kuuks peadirektor Aivar Mäe töölepingu, keda olid tabanud ahistamissüüdistused.                                    

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles