Kommentaar Trumpi kihk olla Venemaale meele järele ohustab Baltimaade julgeolekut (3)

Keir Giles
, Chatham House'i Venemaa programmi teadur
Copy
Süüdistused liigses lepplikkuses Venemaa presidendi Vladimir Putiniga on Donald Trumpi saatnud kogu tema ametiaja. Pildil meeleavaldajad, kes nimetavad Trumpi Putini hüpiknukuks, tunamullu Valge Maja ees. 
Süüdistused liigses lepplikkuses Venemaa presidendi Vladimir Putiniga on Donald Trumpi saatnud kogu tema ametiaja. Pildil meeleavaldajad, kes nimetavad Trumpi Putini hüpiknukuks, tunamullu Valge Maja ees. Foto: Michael Reynolds/EPA/SCANPIX

Asjaolu, et Ameerika Ühendriigid pole kuidagi vastanud sellele, et Venemaa maksab Afganistanis mässulistele USA sõjaväelaste ründamise eest, ning et Washington pole ka jaganud seda teavet oma koalitsioonipartneritega, kelle kodanikud võivad olla olnud samuti rünnakute sihtmärk, jätkab Donald Trumpi aegse Valge Maja tavapärast sünget käitumismustrit, kus julgustatakse Moskvat ja jahmatatakse oma liitlasi, partnereid ja sõpru.

Venemaa tõestab järjekindlalt, et suutmatus reageerida nende kuritegutegudele ja agressioonile ning kasutada asjakohast heidutust viib vaid suuremate üleastumisteni rünnakutes lääneriikide ning nende ühiskonna ja kodanike vastu. Meil jääb vaid üle loota, et Venemaa naabrid ei pea kogema selle tagajärgi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles