Estonia kriisi asub lahendama usaldusisik

Carl-Robert Puhm
Copy
Rahvusooper Estonia nõukogu, pildil vasakult Ivari Ilja, Helle-Moonika Helme ja eile tagasiastumisest teatanud nõukogu esimees Arne Mikk ja Urve Tiidus.
Rahvusooper Estonia nõukogu, pildil vasakult Ivari Ilja, Helle-Moonika Helme ja eile tagasiastumisest teatanud nõukogu esimees Arne Mikk ja Urve Tiidus. Foto: Tairo Lutter

Eelmise nädala reedel ei astunud Estonia teatri nõukogu ahistamisskandaali sattunud Aivar Mäe asjus mingeid konkreetseid samme. Eilsel erakorralisel koosviibimisel jõuti lõpuks otsusele: Mäe kõrvaldatakse kaheks kuuks ametist ja ahistamisjuhtumite uurimiseks palgatakse tööõigusekspert. Siiski polnud Mäe ainus mineja: keset nõukogu koosolekut teatas tagasiastumisest senine nõukogu esimees Arne Mikk. Tema lahkub jäädavalt.

Koosolekul viibinud riigikogu liikmele Enn Eesmaale (Keskerakond) tuli Miku otsus ootamatult. «Mina olin sunnitud nõukogu istungilt varem lahkuma, siis sellist otsust veel polnudki. Mulle tuli see ootamatult,» nendib Eesmaa. Samas ruumis viibinud Helle-Moonika Helme (EKRE) sõnul ei olnud Miku tagasiastumine siiski koosolekust tingitud. «Ta põhjendas seda vanusega, ja sellega, et on Estonia teatris aastaid töötanud. Ta lisas ka, et oli lahkumist juba varem kaalunud. Koosoleku tulem see kindlasti polnud,» selgitab Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles