Riik hakkab nõudma iganädalasi ravimite laoseisu ülevaateid

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Apteek. Foto on illustreeriv.
Apteek. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sotsiaalminister Tanel Kiik allkirjastas ravimite hulgimüügi tingimuste määruse muudatuse, millega pannakse suurema turumahuga ravimite hulgimüüjatele kohustus esitada ravimiametile iganädalasi ülevaateid ravimite laoseisu kohta Eestis. Muudatus on vajalik, et ennetada ravimite tarneraskuste tekkimist ja leevendada nende mõju patsientidele, teatas ministeerium pressiteates.

«Ravimite jätkuv kättesaadavus on olnud äsjase kriisi lahendamisel olulise tähtsusega. Kuna Covid-19 levik on paljudes riikides endiselt tõusutrendis ning uute puhangute tekkimise oht püsib, võib ravimite vajadus ootamatult suureneda ning tarned takerduda. Seega on iganädalane infovahetus ravimite laoseisu kohta Eestis väga oluline, et vajadusel riigi tasandil sekkuda,» ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. 

Eriolukorra ajal oli suurematel hulgimüüjatel kohustus esitada laoseisu aruanne igal tööpäeval. Muudatusega pannakse suurematele hulgimüüjatele kohustus esitada laoseisu aruandeid seniste kvartaalsete aruannete asemel kord nädalas. Täiendav andmete esitamise kohustus pannakse ravimite hulgimüügi tegevusloa omajale, kelle eelmise aasta osakaal ravimiturul moodustab vähemalt 10% humaanravimite turumahust. 

Kiik lisab, et laoseisu iganädalane esitamine võimaldab ravimiametil jälgida ja hinnata ravimivaru mahtusid ja ravimite kättesaadavust, et vajadusel ennetada tarneraskusi.

Muudatus jõustub 6. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles