Tanel Kiik: me ei vastanda inimesi nende sünnipaigast või päritolust lähtuvalt (9)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Tanel Kiik
Tanel Kiik Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Tanel Kiik meenutab üht koalitsioonilepingu aluspõhimõtet ning rõhutab, et Keskerakonna missioon on alati olnud ühendada inimesi sõltumata soost, vanusest, rahvusest või muudest tunnustest.

Kuulates EKRE juhtide sapiseid sõnavõtte koalitsioonikaaslaste ja paljude Eestimaa elanike aadressil meenus just see Eesti Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ning Isamaa Erakonna koalitsioonilepingu aluspõhimõte.

Peaminister Jüri Ratase ja Keskerakonna missioon on alati olnud ühendada inimesi sõltumata soost, vanusest, rahvusest või muudest tunnustest. Arvamusuuringud näitavad, et oleme seda ka suutnud. Me ei ehita müüre Eestimaal elavate rahvuste vahele ega vastanda inimesi nende sünnipaigast või päritolust lähtuvalt. Eesti peab olema hea, turvaline ja kaasav elukoht kõigile meie inimestele. See on lihtne tõde, mida peaks väga hästi teadma ning austama ka EKRE juhid.

Täpselt niisamuti ei eduta ega välista Keskerakond kedagi rahvuse, vaid pädevuse alusel. Meie ridades on võimalik jõuda ministriks, Tallinna linnapeaks või Euroopa Parlamendi liikmeks nii eesti kui vene emakeelega inimestel. Seisame alati iga inimese eest nii kohalikes omavalitsustes, Riigikogus ja Vabariigi Valitsuses kui Euroopa Liidu tasandil. See pole nõrkus, mida saaks erakonnale ette heita. Vastupidi, see on Keskerakonna kõigutamatu alusväärtus ja meie suurim tugevus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles