Õiguskantsler kontrollib ühekordsete teenustasude maksustamist (2)

BNS
Copy
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Maksumaksjate Liit palus õiguskantsleril kontrollida, kas ühelt füüsiliselt isikult teisele makstavate ühekordsete teenustasude maksustamist reguleerivad õigusnormid on kooskõlas põhiseadusega.

Liidule valmistab muret, et sotsiaalmaksuseadus ja sotsiaalkindlustusmakseid reguleerivad seadused on õiguslikult ebaselged ning arusaamatud isegi asjatundjatele, rääkimata inimesest, keda kõnealune regulatsioon puudutab, kirjutas õiguskantsler Ülle Madise rahandusminister Martin Helmele.

Põhiseaduse kohaselt peavad kõik maksukohustuse elemendid olema sätestatud seadusega, nii et igaühel oleks võimalik aru saada, mis makse, millises korras ja millal tuleb tasuda.

«Et oleks üheselt selge, millisel juhul peab ühelt füüsiliselt isikult teisele võlaõigusliku lepingu alusel makstud tasudelt sotsiaalkindlustusmakseid tasuma, palun teil kaaluda seaduste asjakohast täpsustamist,» kirjutas Madise.  

Samuti palub õiguskantsler rahandusministeeriumil analüüsida töötamise registreerimist reguleerivate normide muutmise ja täiendamise vajadust.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles