Eesti kehtestas karantiininõude kaheksast Euroopa riigist saabujatele

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Tallinna Lennujaam.
Tallinna Lennujaam. Foto: Foto: EV100

Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule, peavad alates esmaspäevast, 6. juulist Eestisse sisenemisel jääma kaheks nädalaks eneseisolatsiooni Bulgaariast, Horvaatiast, Luksemburgist, Portugalist, Rootsist, Rumeeniast, Tšehhist ja Ühendkuningriigist saabujad.

Euroopa Liidust Eestisse reisides ei kehti eneseisolatsioon uuest nädalast reisijatele Austriast, Belgiast, Hispaaniast, Hollandist, Iirimaalt, Islandilt, Itaaliast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Liechtensteinist, Lätist, Norrast, Poolast, Prantsusmaalt, Maltalt, Saksamaalt, Slovakkiast, Sloveeniast, Soomest, Šveitsist, Taanist ja Ungarist.

Ülejäänud maailmast saabujatele kehtib hetkel endiselt kohustuslik eneseisolatsioon, teatas välisministeerium.

Infot Euroopa Liidu riikide ja eneseisolatsiooninõuete kohta uuendatakse igal reedel. Teave riikide ja nõuete kohta neist riikidest saabujatele asub välisministeeriumi lehel: https://vm.ee/et/teave-riikide-ja-karantiininouete-kohta-euroopast-saabujatele

Valitsus arutab jätkuvalt ka Euroopa Liidu nõukogu soovitusi kolmandatest riikidest saabuvatele reisijatele piiride avamiseks.

Seoses koroonaviiruse levikuga soovitab välisministeerium tungivalt vältida reisimist, välja arvatud Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 15 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei pea jääma eneseisolatsiooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles