Vabaerakond plaanib Elurikkuse Erakonnaga ühineda lähiajal

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Urvastes toimunud koosolek.
Urvastes toimunud koosolek. Foto: Eesti Vabaerakond

Vabaerakond ja Elurikkuse Erakond (EE) plaanivad juuli lõpus vastu võtta ühise põhikirja ning sõlmida ka ühinemislepingu, mis esitatakse erakondade üldkoosolekutele kinnitamiseks augusti keskpaigas.

Ühinemist kavandatavate erakondade esindajad arutasid täna Võrumaal Urvastes võimaliku ühinemise järel loodava uue erakonna põhikirja, struktuuri juhtimise ning edasiste sammude ajakava, teatasid erakonnad pressiteate vahendusel.

«Kohtumisel sai selgeks, et mõistetakse teineteise murekohti ning seetõttu on ka lahendused kiired tulema. Samuti on mõlema erakonna liikmed näidanud üles toetavat suhtumist olemasoleva põhjal uue loomisele,» ütles Vabaerakonna esimees Heiki Lill.  «Muidugi annavad lõpliku hinnangu mõlema erakonna liikmed üldkoosolekutel ning siis saab selgeks, kas pingutused olid õigustatud või mitte. Püüame erakondade üldkoosolekud korraldada samaaegselt,» lisas Lill-

 EE peaministri kandidaat Rainer Kuuba lisas: «Ma arvan, et kõige olulisem mulje sellest kohtumisest on vast see, et täna laua taga olnud inimesed on valmis tegema koostööd, et ühiste eesmärkide nimel edasi minna.»

Kuuba sõnul saab erakonnast tugev keskkonnateemade eest seisev partei. «Käisime kõik olulised tehnilised nüansid läbi, mis puudutasid liitumist ja uut põhikirja ning minu arvates võib tulemusega igati rahul olla. Sündimas on uus ja tugevam keskkondliku mõtteviisiga erakond, kus liikmed saavad ise läbi otsedemokraatia poliitikat mõjutada ning loodetavasti suudame ühiste jõupingutustega Eesti poliitikat olulisel määral muuta, et pideva vastandumise asemele tuleks tagasi väärikas koostöö. On aeg teha samme tervema ja puhtama loodusega Eesti suunas, kus metsad, linnud, loomad on hoitud ning kus inimesed on terved, tugevad, rõõmsad ja õnnelikud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles