Balti riigid näitasid koroonaviiruse-vastases võitluses ülejäänud Euroopale tagatulesid (8)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Maailm koroona haardes. Pilt on illustreeriv.
Maailm koroona haardes. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

ÜRO egiidi alla kuuluva projekti Kestliku arengu eesmärgid (ingliskeelse lühendina SDG) raames tehtud raportis selgus, et kõik kolm Balti riiki on koroonaviiruse leviku tõkestamise edukuse vallas maailma absoluutses tipus.

Juuni lõpus ilmunud raportis võrreldi muu hulgas ka seda, kuidas 33 OECD riiki on koroonaviiruse leviku tõkestamisega hakkama saanud.

Indeks tuli kokku viiest näitajast. Ülekaalukalt kõrgeima tulemuse saavutas Lõuna-Korea (indeks oli 0,90), kellele järgnes Euroopa parimana Läti (0,78). Esiviisikus on ka ülejäänud Balti riigid, sest Austraaliale (0,76) järgnesid võrdse näitajaga Leedu ja Eesti (0,75).

Kõige kehvemini sai raporti andmetel hakkama Hispaania (0,39) ning tabeli teise otsa jäid ka teised tuntud nakkuskolded nagu Belgia (0,40), Ühendkuningriik (0,43), Prantsusmaa (0,46), Itaalia (0,49) ja Ameerika Ühendriigid (0,51).

Eesti jaoks on ka terve ülejäänud raport soodne, sest kestliku arengu indeksis on Eesti 166 riigi seas kümnendal kohal, Ettepoole jäävad Skandinaavia riigid, Prantsusmaa, Saksamaa, Austria, Tšehhi ja Holland. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles