Kultuurikomisjon sunnib Hõbemäge valima ERRi nõukogu ja Kuku raadio saate vahel (3)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Priit Hõbemägi FOTO: Tallinna Ülikool
Priit Hõbemägi FOTO: Tallinna Ülikool Foto: Tallinna ülikool

19. mail koos Peeter Espaki ning Viktor Trasbergiga ERRi nõukogusse valitud Priit Hõbemägi on seatud riigikogu kultuurikomisjoni poolt valiku ette. Nimelt peab ta nõukogus jätkamiseks loobuma Kuku raadio saate «Keskpäevatund» juhtimisest.

Juba ametisse nimetamisel Kukuga lepingu lõpetanud ning sealsest palgast loobunud Hõbemägi on saatejuhina seal jätkanud. Riigikogule see aga ei sobi ning Hõbemäel on otsustamiseks aega kuni sügisese istungjärgu alguseni. 

Kultuurikomisjoni juht Aadu Must saatis Hõbemäele kirja, kus rõhutas õigus- ja analüüsiosakonna hinnanguid. «Õiguslikus arvamuses asuti seisukohale, mille kohaselt on meediateenuse osutaja juures saatejuhina tegutsemine käsitletav käsunduslepingulises suhtes olemisena. Käsunduslepingulises suhtes olemist ei väära asjaolu, et tasu saatejuhina tegutsemise eest ei saada,» sõnas Must.

Hõbemägi ise suhtub olukorda veel rahulikult. «Kultuurikomisjoni esimehe kirja ERRi nõukogu liikmele ei saa kuidagi ultimaatumiks nimetada, pigem on see juristide töövaldkonda jõudnud huvitav diskussioon. Olen alati tegutsenud ausalt ja läbipaistvalt, nii käitusin ka ERRi nõukogu tunnustatud asjatundjast liikmeks kandideerides,» lausus Hõbemägi Postimehele.

Hõbemägi ei osanud selgitada, miks Kuku raadios töötamine alles nüüd aktuaalseks muutus, kui see varem ei takistanud tema nõukokku nimetamist. «Minu kaasalöömine Kuku raadio Keskpäevatunni saates oli üldteada fakt ka kultuurikomisjoni liikmetele, kes kandidaadid välja valis ja Riigikogule kinnitamiseks esitas. Katkestasin vastavalt soovitustele Kukus oma lepingu ja loobusin ka töötasust. Mingeid vastuväiteid siis mulle ei esitatud. Riigikogu kinnitas minu ja teised kandidaadid ERRi nõukogu liikmeks. Mul ei ole huvide konflikti, sest ma ei saa Kuku raadiost mingit kasu ja ma kinnitan, et olen ERRi nõukogu liikmena lojaalne Eesti Rahvusringhäälingule.»

«Poliitikavälise inimesena ma ei oska aimata, millised jõujooned avaldavad kultuurikomisjoni esimehele Aadu Mustale mõju, loodan aga, et saame asjad kenasti selgeks räägitud nagu varemgi.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles