PPA andis streikida ähvardanud Tiksi elukaaslasele loa Eestisse tulla (15)

BNS
Copy
Kirjanik Mihkel Tiks.
Kirjanik Mihkel Tiks. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kunagine tippkorvpallur ning hilisem ajakirjanik ja kirjanik Mihkel Tiks lubas oma pereküsimuse lahendamise kiirendamiseks alustada siseministeeriumi ees näljastreiki, kuid nüüd langes streigivajadus ära, sest politsei- ja piirivalveamet (PPA) andis tema elukaaslasele loa Eestisse tulla.

«Tänan enda ja Marina nimel meediaväljaandeid, kes ülioperatiivselt reageerides panid võimu mu taotlust välgukiirusel uuesti läbi vaatama ja luba andma. Nälgima ei pea seekord hakkama,» teatas Mihkel Tiks BNS-ile.

Tiks lubas kolmapäeval, et alustab 13. juulil kell 9 näljastreiki Tallinnas siseministeeriumi välisukse kõrval, kuna tema Ukraina kodanikust elukaaslast ei lasta Eestisse. «Pärast piiride sulgemist on kokkusaamine muutunud võimatuks, sest Eesti riigipiiri ületamine on lubatud ainult Eesti kodanikuga ametlikult registreeritud abielus oleval abikaasal,» märkis Tiks kolmapäeval.

Tiksi sõnul olid nad elukaaslasega teinud kõik vajalikud toimingud, et Eestis koos olla, kuid Eesti riik neile seda senini ei võimaldanud. «Olles ammendanud kõik tavapärased võimalused oma perekonnaelu korraldada ei jää muud üle, kui üritada näljastreigiga muuta riigiorganite suhtumist oma kodaniku muresse,» kirjutas Tiks eile. 

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles