Usuühendused soovivd riigilt toetusteks pea 2,2 miljonit (2)

BNS
Copy
Paide kirik. Foto on illustratiivne.
Paide kirik. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Aprillis teatas siseministeerium, et koroonakriisis hätta sattunud usulisi ühendusi võib riik toetada kuni kahe miljoni euroga, ministeeriumini on jõudnud pea 2,2 miljoni euro eest taotlusi, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Raha küsisid kõik kirikute nõukogusse kuuluvad kirikuvalitsused. Näiteks Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) palub riigilt 560 000 eurot. Sellest suurem osa, üle 300 000 euro on mõeldud vaimulike palgakuludeks.

Siseministeeriumi usuasjade osakonna juhataja Ilmo Au ütles, et palju küsitakse toetust ka igapäevaste halduskulude katmiseks.

«Sellepärast, et kriisi ajal inimesed ei saanud näiteks jumalateenistusteks koguneda, annetused vähenesid, aga samas kommunaalmaksud tuli ju maksta,» selgitas Au.

Riigilt saavad abi ka need kogudused, mis kirikute nõukogusse ei kuulu. 21 iseseisva koguduse seas on näiteks Eesti Juudiusu Kogudus ja kaks budistlikku kogudust. Abi küsivad ka usuliste ühendustega seotud mittetulundusühingud ja sihtasutused, teiste seas Päästearmee ning Lootuse küla.

Au märkis, et kümned kogudused viisid eriolukorra ajal oma teenistused inimesteni veebi teel. Nüüd soovivad paljud neist tehnilisi võimalusi parandada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles