Loodus: vabakasvatus õõnestab kooli

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Loodus
Tarmo Loodus Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi kutsekooli direktor Tarmo Loodus usub, et koolidistsipliini nõrgenemises on süüdi üha leviv vabakasvatus ja sõna jõu kahanemine.

 
Loodus ütles ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», et kui totalitaarses ühiskonnas oli ülemuse sõna seadus, siis tänases demokraatlikus ühiskonnas on inimestele antud õigus kõiges kahelda, sealhulgas ka selles, mida ütleb õpetaja.

Ta märkis, et selles ei ole midagi halba, kui kahtlemises on olemas piirid, aga kui õpilane või täiskasvanu ei tunne, et ta läheb seadusega vastuollu, siis on juba tekkinud probleem.

Looduse sõnul toimus 80ndate lõpul ja 90ndate algul laste kasvatuses pööre ja eestlased hakkasid tõlgendama vabakasvatust nii, et see on lastele väga hea. Tihtipeale kukkus see välja kasvatamatusena ja selle kibedaid vilju peame praegu nautima, märkis koolidirektor.

«Kui me vaatame, palju on Puiatus poisse, palju Kaagveres tüdrukuid, siis see hakkas sealt peale,» ütles Loodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles