Tartus avati Eesti esimene iseteeninduslik autodiagnostika terminal (1)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
ScanHub
ScanHub Foto: Erakogu

Tartus Sepa keskuse kõrval on võimalik juba paar nädalat teostada ise oma sõidukile veakoodide lugemist ning nende kustutamist uue innovaatilise terminaliga. Teenus on kättesaadav ööpäevaringselt ning ei vaja eelnevalt aja broneerimist. 

Uuendusliku ning innovaatilise teenuse taga on Kevin Jõever ning Joel Süldre. Nende sõnul muudab autodiagnostika teenuse laialdasemalt kättesaadavamaks ning aitab vähendada üleliigsete heitgaaside paiskamist õhku. 

«Kui vanasti saadi auto remondiga ise hakkama või vähemasti leidus sõber, kes aitas vea üles leida, siis 21. sajandi autod on täis keerukaid süsteeme, mis peaksid tagama muuhulgas väiksemad heitgaasikogused, kuid võivad mõne tehnilise vea tõttu lakata töötamast ning põhjustada seeläbi auto tehnilises seisukorras domino-efekti,» rääkis Süldre.

Süldre sõnul on oluline tuvastada viga enne kui see jõuab mõned muud süsteemid autol rivist välja viia. «Seetõttu on ööpäevaringne avatud iseteenduslik autodiganostika hea lahendus,» selgitas ta ning lisas, et iseteeninduse perioodiline külastamine hoiab tulevikus ära suuremad remondikulud. 

Omaette eesmärk seisneb noormeeste sõnul kasutatud autode turu ausamaks muutmisel. 

Kasutatud autode turul toimuvatest pettustest on meedias ka varem laialdasemalt juttu olnud. «Olukord on muutunud aastalt-aastasse paremaks, kuid turul on endiselt palju ostjaid, kes ei kontrolli piisavalt auto tehnilist seisukorda enne ostmist. Teenuse turule toomine aitab olukorda parandada, sest enam ei saa müüja ettekäändeks tuua kallist hinda või pikka järjekorda autoremonditöökojas,» rääkisid noormehed. 

Jõever ning Süldre plaanivad olukorra parandamiseks hakata tegema ka koostööd maanteeametiga ning lähitulevik näeb ette teenuse laienemist teistesse Eesti linnadesse. 

«Meie visioon näeb ette seda, et ScanHub terminal on iga auto omaniku esimene tugipunkt, mille kaudu oma auto remonti ning hooldust planeerida ning seeläbi raha ja aega kokku hoida. Korras ja hooldatud autopark tähendab ka puhtamat õhku, mida igapäevaselt hingame,» ütles juhatuse liige Joel Süldre.

Lähemalt saab autodiagnostika teenusega tutvuda SIIN

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles