Britid laenavad Eesti eriüksusele Malis neli soomusautot (1)

Andres Einmann
Copy
Soomusauto Jackal.
Soomusauto Jackal. Foto: Briti kaitseministeerium

Suurbritannia laenab Malis terrorismivastasel operatsioonil teenivale Eesti eriüksusele neli soomusautot Jackal koos relvastusega.

Briti relvajõudude ministri James Heappey sõnul korraldavad britid Eesti eriüksuslastele enne soomukite üleandmist kolmenädalase väljaõppe. Suurbritannias läbiviidav väljaõpe on sel nädalal lõppemas.

Heappey on teeninud koos Eesti kaitseväelastega Afganistanis ning ministri sõnul on eestlased tõestanud ennast esmaklassiliste sõduritena. Ta lisas, et Jackali soomusauto on ennast lahingutes tõestanud kui tõhus masin.

Eesti eriüksused hakkavad kasutama brittidelt laenatud soomusautosid Malis Saheli piirkonnas ebakindlal territooriumil tegutsemiseks, et tõkestada seal asuvaid illegaalseid migratsiooniteid Euroopasse ja terrorirühmituste tegevust.

Praeguse kava järgi jäävad Jackali soomukid eestlaste käsutusse järgmise aasta märtsini.

Jackali soomusautod on valmistatud sõdurite kaitsmiseks tee äärde paigaldatud isevalmistatud lõhkekehade ja miinide vastu. Masinast avaneb hea ülevaade ümbrusele ning selle relvastus katab 360 kraadi soomuki ümbruses. Soomusautosid Jackal valmistab Suurbritannias Devonis asuv ettevõte Supacat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles