Renditööandjad nõuavad riigilt seadusemuudatusi (7)

Liina Laks
, reporter
Copy
Meedias on ilmunud mitmeid lugusid Eestis ebaseaduslikult töötavatest ehitajatest. Manpoweri Baltikumi juhi Heigo Kaldra hinnangul võib Eestis tööd teha üle 10 000 inimese, kellel selleks luba pole.
Meedias on ilmunud mitmeid lugusid Eestis ebaseaduslikult töötavatest ehitajatest. Manpoweri Baltikumi juhi Heigo Kaldra hinnangul võib Eestis tööd teha üle 10 000 inimese, kellel selleks luba pole. Foto: Stanislav Moškov

Kuigi kõik turuosalised kinnitavad, et renditööjõuga on probleeme alates palga maksmisega susserdamisest ja lõpetades tehniliselt illegaalsete töötajatega, hoiavad Eesti ametiasutused juhtumeid vaka all.

Seda, kui palju on Eestis illegaalseid töötegijaid, kes on siia tulnud renditööd vahendavate ettevõtete kaudu, ei tea päris täpselt keegi. Ühe Eesti suurema renditööjõu vahendaja Manpoweri Baltikumi juht Heigo Kaldra hindas, et kokku võib Eestis tööd teha üle 10 000 inimese, kellel selleks luba pole. «Just nendega tekivad probleemid, mitte ausalt ja seaduslikult Eestisse tulnud välistööjõuga,» ütles Kaldra.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles