Võitlus hävitajaga: hiidnälkjale mekib õlu

Brita-Maria Alas
Copy
Kuni 15 sentimeetrit pikaks kasvada võivatele lusitaania teetigudele meeldib niiskus ja vihmastel päevadel on nad ka valgel ajal liikvel.
Kuni 15 sentimeetrit pikaks kasvada võivatele lusitaania teetigudele meeldib niiskus ja vihmastel päevadel on nad ka valgel ajal liikvel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kakumäel elav Tõnu Peit jagas «Aktuaalse kaameraga» nippi võitluses lusitaania teetigudega: seni edukaima lõksuna lusitaania teetigude püüdmiseks töötab värske õlu. 

Võõrliigina Eestisse sattunud teod ärkavad pimeduses ja hakkavad seejärel aiasaadusi hävitama. Toiduks ei taha neid mitte keegi peale siilide, kes samuti lepivad parimal juhul vaid nende munadega. Sotsiaalmeedias jagatakse tigudest lahti saamiseks nippe. 

Kakumäelane selgitas, et kõige parem lõks seni on värske õllega täidetud plastkarp, mille külgedele asetatud rambid tagavad tigude jaoks õllele ligipääsu. Tähtis on see, et sama õlut saab kasutada korduvalt vaid juhul, kui lisada karpi juurde värsket õlut, vastasel juhul joovad teod ennast lihtsalt purju ja roomavad minema. 

1300 ruutmeetri kohta on mehe aias 15 lõksu ja hommikuks on kõik joodikuid täis. Seni pole teada, kas õlu tigude mune tapab, mistõttu soovitab lõksumeister valada teod hiljem keeva veega üle. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles