Tanel Kiik: Martin Helme lubas esimeheks saades muuta senist stiili. Ei näe kuskilt positiivset arengut (35)

Carl-Robert Puhm
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Sander Ilvest

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul pole rahandusminister Martin Helmel juriidilist õigust võrdõiguslikkuse projektide rahastamist seisma panna. Kiige sõnul on kahetsusväärne, et Helme töötab risti vastupidises suunas, mida lubas EKRE kongressil.

Sotsiaalministri hinnangul on tema haldusalas olevate organisatsioonide rahata jätmine selge poliitiliselt motiveeritud tegevus. «Siin ei ole kahtlustki. Õiguslikult see loogika ei päde. Seda ilmestab ka asjaolu, et ükski poliitik ega ametnik pole tahtnud seda teemat laiemalt kommenteerida. See kõik on selline rahandusministri omalooming,» ütles Kiik Kuku raadiole antud intervjuus.

Kuigi sotsiaalministeeriumisse saadetud kirjale pani allkirja IT-minister Raul Siem, pole Kiige sõnul kahtlustki, et otsuse taga peituvad Helme kõrvad. «Me saame kõik aru, et selliseid otsuseid ei tee ükski asendaja oma initsiatiivil või otsusel. Minu meelest on kahetsusväärne, et esimeheks saades lubas Martin Helme muuta senist käitumisstiili ja otsida ühisosa. Tegelikkuses alustati samal kongressil venelaste alandamist ja Ida-Virumaa inimeste ründamist. Nüüd on jõutud vähemuste ja naisteühenduste juurde tagasi. Ei näe kuskilt seda positiivset arengut, mida lubati.»

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles