Võimumängudes jäi Bulgaaria valitsus turmtule alla

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Bulgaaria lipuga meeleavaldajad üleile Sofias, kus varsti juba nädalapäevad on inimesed nõudnud peaminister Bojko Borisovi tagasiastumist. Kogu riiki haaranud protestid on Bulgaaria viimaste aastate ulatuslikemad.
Bulgaaria lipuga meeleavaldajad üleile Sofias, kus varsti juba nädalapäevad on inimesed nõudnud peaminister Bojko Borisovi tagasiastumist. Kogu riiki haaranud protestid on Bulgaaria viimaste aastate ulatuslikemad. Foto: NIKOLAY DOYCHINOV/AFP/Scanpix

Riigi liidrite vihane vastasseis ning hägused suhted oligarhide ja riigiaparaadi vahel on alates eelmise nädala keskpaigast toonud iga päev üle kogu Bulgaaria tänavatele kümned tuhanded meeleavaldajad, kes nõuavad peaminister Bojko Borisovi ja peaprokuröri Ivan Geshevi ametist lahkumist.

Viimastel päevadel lisaks pealinnale Sofiale ka Musta mere äärsetes kuurortides Varnas ja Burgases, samuti Plovdivis ja veel pooles tosinas linnas meelt avaldanud inimesed süüdistavad võime maffiameetoditega valitsemises, kurjategijate kaitsmises ning oligarhidele voli andmises kohtunikkonna ja Bulgaaria julgeolekusüsteemi üle, vahendas Politico.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles