Elektrilevi: tormi põhjustatud rikked on suuremalt jaolt likvideeritud

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Rikkebrigaad tööhoos.
Rikkebrigaad tööhoos. Foto: Karl-Erik Kumm/Elektrilevi

11. juulist alates, kui üle Eesti hakkas liikuma torm, on Elektrilevi parandanud 622 elektrivõrgu riket ja taastanud voolu pea 63 000 kliendile. Tormi kahjustused osutusid suuremahulisteks ja kannatada said kõige rohkem Pärnu, Rapla, Järva ja Jõgeva maakond, teatas võrguettevõte.

Ligi 80 protsenti klientidest said voolu tagasi 24 tunni jooksul. «Suurema kliendiarvuga tööd saavad tänase hilisõhtuga lõpetatud. Mõned väiksema kliendiarvuga, kuid suurt ehitustööde mahtu nõudvad juhtumid jäävad veel lahendamisele, aga üritame nendegi puhul võimalikult kiirelt elektrivarustuse taastada,» kinnitas Elektrilevi juhatuse liige Andres Tõnissaar pressiteates.

Elektrilevi paneb kõigile südame - kui hakkate nädalavahetuseks maakodudesse sõitma, võiks olla eelnev veendumus, et suvemajas on ikka vool olemas. «Hajaasustusega piirkondades võib juhtuda olukord, kus liin on katki, aga kuna kohapeal alalisi tarbijaid pole, siis pole ka infot rikkest. Kui võimalik, paluge lähematel naabritel olukorda kontrollida ja rikke avastamise puhul andke sellest kindlasti teada Elektrilevile,» tegi Tõnissaar üleskutse.

Tormikahjude likvideerimine on kaasa toonud ka mitmeid markantseid olukordi. Näiteks Jõgevamaal Lilastvere külas selgus rikkekohale jõudes, et riket kõrvaldada ei saa. Masinaga ei pääsenud liinidele ligi, sest maapind oli sedavõrd pehme. Päev hiljem läks brigaad tagasi ja liini hakati taastama redelite pealt.

«Täname kõiki partnereid, kes on suurte jõududega taastamistöödes kaasa löönud ning kõiki töömehi, kes keerukates olukordades leidnud nutikaid lahendusi. Brigaadid olid väljas päeval ja öösel, sisuliselt 24/7. Ühiste jõupingutustega oleme valdava osa rikkeid likvideerinud ja saame kindlasti kiiremas korras hakkama ka viimaste veel korrastamist vajavate kohtadega,» lisas Tõnissaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles