Riik püüab Levadia jalgpallihalli ehitust takistada (21)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Riigimaal asuvad ühtviisi nii memoriaal vasakul kui ka jalgpalliväljak paremal, mille asemele FCI Levadia tahab ehitada spordihalli.
Riigimaal asuvad ühtviisi nii memoriaal vasakul kui ka jalgpalliväljak paremal, mille asemele FCI Levadia tahab ehitada spordihalli. Foto: Sander Ilvest

Jalgpalliklubi FCI Levadia on sattunud skisofreenilisse olukorda: Eesti riik kui maaomanik sõlmis klubiga hoonestusõiguse lepingu, millega kaasnes terve hulk kohustusi, nüüd aga tahab riik, et klubi need kohustused täitmata jätaks.

Millegipärast aga ei taha riigi esindajad jalgpallirahva jaoks ebameeldivat otsust ise teha, vaid püüavad seda veeretada Tallinna linnavalitsuse kaela.

Levadia sai omal ajal riigilt maad jalgpallikeskuse rajamiseks. Praegu on Maarjamäel nii loodusliku kui ka kunstmuruga jalgpalliväljakud ja tenniseväljak. 2014. aasta kevadel hakati klubi tellimusel koostama kinnistu detailplaneeringut jalgpallihalli ehitamiseks. Või nagu öeldakse planeeringu algatamise otsuses: kuni kolmekorruselise spordihalli-administratiivhoone ja teenindushoone ehitamiseks.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles