Maal elamise päev aitab tööd ja elukohta leida

Sirje Niitra
Copy
Sel mullu esimest korda toimunud Maale elama päeval tehtud pildile jäi ürituse juht Krista Habakukk koos Karl ja Kristel Muruga, kes kolisid Tallinnast Viljandimaale. 
Sel mullu esimest korda toimunud Maale elama päeval tehtud pildile jäi ürituse juht Krista Habakukk koos Karl ja Kristel Muruga, kes kolisid Tallinnast Viljandimaale. Foto: Erakogu

26. septembril teist korda aset leidva maal elamise päeva üks korraldaja ja Eesti Külaliikumise Kodukant eestvedaja Krista Habakukk usub, et ettevõtmisest on kasu nii neile, kes elu maal korraldavad, kui ka neile, kes linnast maale kolimise mõttet alles mõlgutavad.

Päeva fookuses on omavalitsuste pakutavate avalike teenuste tutvustamine, kohalike tööandjate võimalused kohapeal tööd pakkuda ja lõpuks elukeskkond tervikuna, mis laseb ise endale töökoha luua, samuti aktiivselt aega veeta ja hobidega tegeleda.

Kodulehel on saadaval päeva külastuskohtade kaart ja nende inimeste lood, kes hiljaaegu endale ühes võis teises Eesti kandis elu- ja töökoha leidnud.

„Meie päev ei võrdle maal elamist linnaga ega ütle, et maal on parem kui linnas või vastupidi. Igal pool Eestis peab saama elada nii, et see pakub rõõmu. Valdadega tutvuma ootamegi kõiki huvilisi,” rõhutas Habakukk.

Kuidas maal elamise päev välja näeb?

Külastuspäev toimub 26. septembril ja külastajaid oodatakse kella 11–16. Praegu valmistab 18 kohalikku omavalitsust ette oma külastuskohti: koolid, lasteaiad, tervisekeskused, külamajad. Omavalitsustes on avatud infopunktid, kust saab teavet ja juhiseid, mida külastada.

Osas valdades on kohal kinnisvaraspetsialistid, kes annavad ülevaate vabadest elamispindadest ja kruntidest. Külastusajal ja pärast seda saab osa täiendavatest kultuuriüritustest, laatadest, kontsertidest. Mitu küla peab sellal oma küla- ja kodukandipäevi.

Kes maal elamise päeva välja mõtles?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles