Aleksei Lotman: rumal lind ei tunne seadust (9)

Aleksei Lotman
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Loorkakk
Loorkakk Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vändra metsas Pärnumaal - kes siis seda vana laulu ei teaks. Aga küllap tegi karu tegelikult hoopis enesetapu. Või olgu karuga kuidas on, aga kanakulli kolimises ei saa Vändra metsaülema arvates kuidagi tema pesapaiga naabruses tehtud lageraie süüdi olla. Sest raie on tehtud juriidiliselt korrektselt ja seega on kõik öeldud. Kui rumal lind ei ole kursis õigusaktidega, on see tema oma viga.

Metsaülemal on tarku õpetussõnu ka ornitoloogidele, kes tema arvates kanakulli elust suurt midagi ei tea. Kanakull ei ole metsaülema sõnul «suur metsalind», nagu ornitoloogid näikse arvavat. Küllap tuleks linnuteadlased metskonda praktikale saata, sest nad vaesekesed pole ju metsas käinud.

Nali naljaks, tegelikult on asi nii, nagu Eesti linnuteadlasi koondav ning rahvusvahelisse organisatsiooni BirdLife International kuuluv Ornitoloogiaühing hiljuti kirjutas: RMK lageraie muutis kanakulli pesapaiga liigile sobimatuks. Kusjuures just selle eest oli Ornitoloogiaühing riigimetsa majandajaid ka hoiatanud – aga siis sellele hoiatusele paraku vilistati.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles