Kesk-Ameerika avastamata pärl: Nicaragua

Illimar Kaasiku
, reisihuviline, aktuaalneevolutsioon.ee blogi autor
Copy
San Juani rand. 
San Juani rand. Foto: Erakogu

Käisin sel talvel esimest korda Ameerikat avastamas. Alustasin reisi oktoobri keskel USA mägede ja preeriate osariigist Coloradost, kus veetsin poolteist kuud. Sealt lendasin Mehhikosse Yucatani poolsaarele, kus ei saanud mööda ilusatest randadest, maiade püramiididest ega imekaunitest karstialadest. Jõuludeks jõudsin vulkaanide voolitud Guatemalasse, kust omakorda sõitsin jaanuari lõpus läbi El Salvadori ja Hondurase Nicaraguasse.

Plaan oli minna veel edasi teistesse Ladina-Ameerika riikidesse, aga koroonakriis pani reisiplaanidele väga äkilise punkti. Raske südamega otsustasin suvisest Nicaraguast 1. aprilliks tagasi talvisele kodumaale lennata. Nüüd, umbes kolm kuud hiljem võin otsusega igati rahul olla, kuna kriisi mõju on olnud väga pikk ja reisimist takistav. Selles loos jagan lühidalt Nicaragua muljeid, aga kes soovib kogu reisi kohta lugeda, siis võib uurida veebilehe aktuaalneevolutsioon.ee reisiblogi.

Nicaraguat võib nimetada üheks Kesk-Ameerika avastamata pärliks. Turistihordid pole oma teed sinna veel leidnud. Minnakse pigem Costa Ricasse, mis on Kesk-Ameerika roheline pärl, nagu Reisi­Guru ühes artiklis on seda nimetatud. Asub Nicaraguast lõuna pool ja on tuntud oma lopsaka looduse poolest. Kui Guatemala on rahvaarvult Kesk-Ameerika suurim riik (14 miljonit inimest), siis Nicaragua on seda pindalalt. Sinna mahuks umbes kolm Eestit. Rahvaarv u kuus miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles