Kohustuslike ainete maht gümnaasiumis väheneb

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitund
Koolitund Foto: Peeter Langovits

Uue põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse järgi väheneb ainete maht, mida kõik gümnaasiumid kohustuslikus korras ühtemoodi peavad õpetama.


Kolme gümnaasiumiaasta jooksul läbitavast 105 kursusest olid eelmise seaduse järgi kohustuslikud 72, uue seaduse järgi väheneb see 63-le, ülejäänud kursuste osas on gümnaasiumitel võimalik valida, mida oma õpilastele pakkuda.

Samuti nimetab seadus kolm ainet, mida gümnaasiumid peavad õpilastele pakkuma juhul, kui need seda soovivad: religiooniõpetus, riigikaitseõpetus ja majandus- ehk ettevõtlusõpetus.

Haridusminister Tõnis Lukas ütles Postimees.ee'le, et muudatuste eesmärk on tekitada gümnaasiumitele ja õpilastele rohkem vabadust õpitava pakkumisel ja valimisel.

Põhikooli osas vähendab seaduseelnõu õppemahtu: kui põhikoolis võis õpetada maksimaalselt 34 ainekursust aastas (ainekursus vastab ühele õppetunnile nädalas), siis nüüd on selleks arvuks 32.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles