Suveniiriäri tüürib pankroti poole (13)

Jekaterina Minkova
Copy
Aleksandr Ažitšakovi suveniiripoes Pikal tänaval oli reede keskpäevaks müüdud vaid üks neljaeurone magnet. Käive on kukkunud pea 98 protsenti.
Aleksandr Ažitšakovi suveniiripoes Pikal tänaval oli reede keskpäevaks müüdud vaid üks neljaeurone magnet. Käive on kukkunud pea 98 protsenti. Foto: Madis Veltman

Suveniiride müüjad ja valmistajad on sattunud ummikseisu – neile peamise sissetuleku toovad laevareisid on tühistatud, päevakassa on heal juhul mõnikümmend eurot, kuid kulud tahavad maksmist ja riigilt abi loota ei ole, sest neid ei ole arvatud turismitööstuse alla.

Tallinna vanalinn on tavaliselt juulis ja augustis välismaa külalistest pungil. 10. juulil, reedesel päeval koos 17 aastat suveniirimüügiga tegelenud Aleksandr Ažitšakoviga mööda vanalinna jalutades avaneb aga nukker pilt: näha on vaid üksikuid välismaalasi ja tühjadel tänavatel püüavad suveniiripoodide müüjad väheseid kliente. Müürivahe tänav, mille letid on tavaliselt kootud asjadest lookas, on täiesti tühi.

Baltic Suveniir OÜ omanik Aleksandr Ažitšakov näitab Raekoja platsil tühja ruumi, kus veel hiljuti asus tema esimene pood. «Me ei jõudnud üürileandjaga kokkuleppele. Ta tahtis, et ma maksaks täissumma. Üür on 6000 eurot pluss maksud. Omanikul on endalgi probleeme ja laenud,» lausub mees, kelle neljast poest on järele jäänud kolm.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles