BLRT viis tööjõupoliitika tõttu suurinvesteeringu Leetu (2)

Postimees
Copy
Ukraina laevakorpuse töölised Gornõi Viktor (2000. aastast on tal Eesti tööluba) ja Sukatsh Sergei (samamoodi tööluba Eestis 2000. aastast) BLRT Grupi ujuvdokis remontimas laeva "Christa" Ahvenamaalt.
Ukraina laevakorpuse töölised Gornõi Viktor (2000. aastast on tal Eesti tööluba) ja Sukatsh Sergei (samamoodi tööluba Eestis 2000. aastast) BLRT Grupi ujuvdokis remontimas laeva "Christa" Ahvenamaalt. Foto: Liis Treimann

Juuli alguses alustas Leedus BLRT Grupile kuuluvas Western Shipyardi laevatehases tööd üks Baltimaade suurimaid ujuvdokke. Kokku on BLRT viimase nelja aasta jooksul investeerinud Klaipeda laevatehasesse sada miljonit eurot. Ka Tallinna pidi tänavu kerkima suur ujuvdokk, aga võõrtööjõu probleemide tõttu otsustati investeeringust loobuda.

BLRT juht Veronika Ivanovskaja ütles, et põhjus, miks lõpuks Leedu kasuks otsustati, peitub selles, et Leedus puudub võõrtööjõu sisserände kvoot, mis võimaldab vajadusel kasutada kvalifikatsiooniga võõrtöötajaid. «Kahjuks olime sunnitud võõrtööjõu rändeprobleemide tõttu oma arengukava viimasel hetkel muutma ja loobuma suure ujuvdoki Tallinna paigaldamisest, mis pidanuks toimuma selle aasta keskpaigas,» ütles Ivanovskaja.

Ivanovskaja märkis, et uued dokid avavad nii ettevõttele kui ka laevaomanikele uued võimalused suurlaevade remondiks ja ajakohastamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles