Maailma pressifoto paremik kutsub Vilniusse

Eero Vabamägi
Copy
Leeduka Tadas Kazakevičiuse portreeseeria püüab külastajate pilke kõige pikemalt. Pole ka imestada, eelmine leedulane maailma mainekama pressifoto konkursi finaalis oli 1978. aastal Valeri Koreskov loodusfoto seeriaga jääkarust. Ükski eestlane nii kaugele pole veel jõudnud.
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
Leeduka Tadas Kazakevičiuse portreeseeria püüab külastajate pilke kõige pikemalt. Pole ka imestada, eelmine leedulane maailma mainekama pressifoto konkursi finaalis oli 1978. aastal Valeri Koreskov loodusfoto seeriaga jääkarust. Ükski eestlane nii kaugele pole veel jõudnud. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamägi

Kuna kahel eelmisel aastal Tallinnas Balti jaama ootepaviljonis publiku poolt soojalt vastu võetud World Press Photo näitus sel aastal tõenäoliselt meie maile ei saabu, peavad kõik pressifotohuvilised ette võtma sõidu mõnda riiki, kus näitus üles pannakse.

Kui lennureis Berliini, Rooma või Stockholmi ei meelita, siis autosõit Vilniusse on täiesti tehtav. Eesti pressifotograafidele pole reis maailma aasta pressifoto näituse nimel midagi enneolematut ja seega võib väljapanekut pidada ka väikest viisi turismimagnetiks.

​Üllatavalt ratturi- ja jalakäijasõbralikus Vilniuse südalinnas tervitavad eestlasi tuttavad Bolti renditõukerattad ja nendega tähistatud rattateedel vurada on palju meeldivam kui Tallinnas. Tammsaare parki meenutaval Lukiškiu väljakul on laiali laotatud mõnikümmend tonni liiva, olemas on rohkelt lamamistoole, lapsed hullavad purskkaevus ning viie meetri kõrgusel ekraanil jookseb otsepilt Palanga rannalt koos merelainete kohinaga. Linnaranna vahetusse lähedusse ongi paigutatud maailma aasta pressifoto välinäitus, mille on leedulaste pealinna organiseerinud Hollandi kuninglik saatkond Leedus koostöös Vilniuse linna ja välisministeeriumiga.

Vahvlitopsist jäätist limpsiv pargivaht ja Alžeeria ülestõusu jälgiv fotolugu tekitavad palavas Leedu pealinnas tuntava ebakõla, kuid just seda «World Press Photo» näitus tegema peabki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles