Herman Kelomees: ERRist saagu sihtasutus (4)

Herman Kelomees
, väitlustoimetaja
Copy
Herman Kelomees
Herman Kelomees Foto: Mihkel Maripuu

ETV on teeninud ära sügava kummarduse ja soojad õnnitlused 65. sünnipäeva puhul. Põhimõttekindel ajakirjandus, kvaliteetne kultuuriprogramm, suurürituste toomine kogu Eestini ning väheräägitud, kuid tähtsate teemade­ käsitlemine on vajalikud osad ühiskonda teenivast meediast. Kõigi meediatoodete kasumlikkusele lootes jääks palju asju tegemata, seetõttu on maksumaksja panus meediaruumi tähtis.

Harjumuse jõud on tugev, mistõttu oleme jäänud lõksu kinnisideesse, mille järgi on maksumaksja rahastatava meedia ainuvõimalik vorm täiemahulise meediaorganisatsiooni ülalpidamine koos suure meediamajaga, mis maksab 60 miljonit eurot.

Palju on räägitud ERRi meelelahutusportaali vajalikkusest ning äsja on Euroopa Komisjon andnud Soome Yle-le teada, et nood peavad oma uudisteportaali sisu tublisti kärpima. Lugu sai alguse teiste Soome meediaväljaannete kaebusest, mille järgi võivat põhiprogrammiga mitte seotud veebiuudiste avaldamist käsitleda keelatud riigiabina. Pole välistatud, et samasugune saatus ootab ka ERRi uudisteportaali.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles