Mis maksab üks kommentaar? (24)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Vandeadvokaat Robert Sarv.
Vandeadvokaat Robert Sarv. Foto: Raul Mee

Juuni alguses algatati Sky Plusi saatejuhi Alari Kivisaare vastu petitsioon, millega nõuti raadiohääle eetrist eemaldamist. Kivisaar teatas, et kavatseb kõik laimajad oma kaitsja Robert Sarvega vastutusele võtta. Tuntud raadiohääl ei ole aga sugugi ainus, kes on otsustanud vihaste kommentaaride vastu võidelda. Õigusbüroo Õigusnõu on otsustanud koondada inimesed, kes on Sarvelt nõudekirja saanud, ning asuda võitlusse sõnavabaduse säilimise eest Sarve vastu.

Vandeadvokaat Robert Sarv on IP-aadressidele tuginedes saatnud oma klientide nimel välja sadu nõudekirju, milles nõuab solvajatelt mitme tuhande euroni küündivaid summasid.

Selliste nõudekirjade saajaid koondava õigusbüroo Õigusnõu juht ja jurist Õnneli Matt ütles, et nende poole on abi saamiseks pöördunud juba mitukümmend inimest. Nende seas on eelmisel nädalal nõudekirja saanud Liina (nimi muudetud,), kes olevat Delfis kommenteerinud avaliku elu tegelase Brigitte Susanne Hundi autoostu.

Liinalt nõutakse väidetava solvamise eest tuhat eurot, lisaks õigusabi kulud. «Ma olen täiesti tavaline nähtamatu inimene, kes isegi ei tea autodest midagi. Miks ma siis peaksin seda üldse kommenteerima,» tõstatab Liina küsimuse. «Mind isegi ei huvita sellised teemad. Ta on minust poole noorem!»

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles