Eesti mereväe miinijahtija siirdub teenistusse NATO miinitõrjegruppi

BNS
Copy
Miinijahtija EML Admiral Cowan.
Miinijahtija EML Admiral Cowan. Foto: Kaitsevägi

Laupäeval lahkus oma kodusadamast Eesti mereväe miinijahtija Admiral Cowan ja võttis kursi Leetu, et liituda järgmiseks viieks kuuks NATO 1. alalise miinitõrjegrupiga, teatas kaitseväe peastaap.

«Laeva ettevalmistusperiood oli käesoleval aastal eriolukorra tõttu keerulisem, mis seadis piiranguid ka laeva mehitamisele. Lisaks tühistati osalus rahvusvahelistel õppustel, mis oleks andnud meeskonnale vajalikke lisakogemusi, kuid sellele kõigele vaatamata läbisime juunikuu alguses lahinguvalmiduse testi ja nii laev kui ka meeskond on eelseisvaks pikaks teenistuseks valmis,» ütles miinijahtija Admiral Cowani komandör kaptenmajor Tanel Kangro.

Leedust suundub miinitõrjegrupp juba edasi Norra, kus augusti alguses ootab ees esimene miinitõrjeõppus. Miinitõrjegrupp, kuhu miinijahtija Admiral Cowan kuulub, peab olema lühikese etteteatamise järel valmis täitma merelise julgeoleku ülesandeid maailma erinevates paikades. Miinijahtija Admiral Cowan miinitõrjegrupi kooseisus teenib 38 mereväelast, sealhulgas viis ajateenijat ja kolm miinituukrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles