Eesti ühisrahastajad teevad laienemisplaane

Liina Laks
, reporter
Copy
«Arendajad eelistavad istuda raha otsas,» ütleb Estateguru ettevõtte asutaja ja juht Marek Pärtel, kelle sõnul on investorid küll tagasi, aga neile pole piisavalt projekte pakkuda.
«Arendajad eelistavad istuda raha otsas,» ütleb Estateguru ettevõtte asutaja ja juht Marek Pärtel, kelle sõnul on investorid küll tagasi, aga neile pole piisavalt projekte pakkuda. Foto: Sander Ilvest

Ühisrahastus on Eestis viimastel aastatel väikeinvestorite seas aina populaarsemaks muutunud ja kodumaised portaalid pööritavad summasid, mis mõne väiksema panga kadedaks teevad. Koroonaviirus lõi nende plaanid siiski vähemalt ajutiselt sassi.

Crowdestate’i juht Loit Linnupõld kinnitas, et pandeemia tegi elu raskemaks, kuid pärast taastus see väga kiiresti. «Märtsis-aprillis vähenes kõigi suurte ühisrahastusplatvormide investorite huvi. Laenude intressimäärad tõusid: kui muidu oli kinnisvaralaenu intress 10–11 protsendi vahel, siis pärast koroonakriisi algust 13–14 protsenti,» ütles Linnupõld. «Kui aktsiaturud taastusid, olid ka ühisrahastuse investorid tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles