Mahetalu pidaja: maasikatega skeemitamine on hullem kui prostitutsioon (25)

Alexandra Saarniit
, suvereporter
Copy
Janno Lõhmus teeb pool aastat tööd selle jaoks, et üks kuu marju müüa. Kui ta parajasti põllul ei ole, teeb ta tööd Soomes, et oma maheharrastust sponsida.
Janno Lõhmus teeb pool aastat tööd selle jaoks, et üks kuu marju müüa. Kui ta parajasti põllul ei ole, teeb ta tööd Soomes, et oma maheharrastust sponsida. Foto: Sander Ilvest

Türi vallas Laupa külas asuv Lõhmuse mahetalu on hädas mädanenud ja haihtunud maasikatega. Mahekaubaga tegelemine on üksinda väga keeruline, kergemaks ei tee seda petturid, kes välismaa marju eestimaiste pähe müüvad.

Lõhmuse mahetalu omanik Janno Lõhmus tegeleb mahepõllundusega viiendat aastat. Tema sõnul teeb ta pool aastat tööd selle jaoks, et üks kuu marju müüa, seejärel hakkab uuesti töö pihta. «Mahekasvatajatest olen ma Eestis kõige suurem, samas teiste kõrval olen ma ikkagi väikekasvataja,» selgitab Lõhmus. Kui mees parajasti põllul ei ole, teeb ta Soomes tööd, et oma maheharrastust sponsida. Eelmisel sügisel müüs Lõhmus maha ka sealse maja. Ühel päeval tahaks Lõhmus Eestisse jääda, aga selle eelduseks on edukas mahekaubandus siin. «Tulles ei tahaks miinimumpalga eest müüjaks minna, nii ei mängi välja,» arutleb ta.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles