Konkurss Eesti otsib 450 000 euro eest viirusekriisi hindajat (2)

BNS
Copy
Vaesus. Foto on illustratiivne.
Vaesus. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Algab konkurss viirusekriisi sotsiaal-majandusliku mõju ning kriisimeetmete tõhusust hindava uuringu läbiviija leidmiseks. Uuringu läbiviimiseks on 18 kuud ning eelarve on 450 000 eurot koos käibemaksuga.

Eesti Teadusagentuur (ETAg) kuulutab välja konkursi programmist RITA rahastatava uuringu «Covid-19-ga seotud tegevuspiirangute sotsiaalse ja majandusliku mõju ning riigi kriisimeetmete tõhususe hindamine elanikkonna sotsiaalmajandusliku heaolu maksimeerimiseks» läbiviija leidmiseks. Konkurss jääb avatuks 3. septembrini.

Koroonaviiruse pandeema ajal kehtestatud piirangutel on märkimisväärne sotsiaalne ja majanduslik mõju, kuid selle mõju iseloom on tänaseni ebaselge. Selleks, et riik oleks järgmiseks kriisiks paremini valmis, vajavad poliitikakujundajad otsustamiseks teadmistepõhist analüütilist tuge. Tellitava uuringu eesmärk on analüüsida viirusekriisi piirangute mõju Eesti majandusele ja erinevatele sotsiaalsetele gruppidele; võrrelda nii eri riikide poliitikameetmeid  kui majanduspoliitilisi otsuseid ja hinnata nende seost riigi sotsiaal-majandusliku käekäiguga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles