Haridus- ja noorteameti uus juht hakkab saama 6900 eurot kuus (38)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Ulla Ilisson
Ulla Ilisson Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja noorteameti juhiks valitud Ulla Ilissoni põhipalgaks määras haridusminister Mailis Reps 6900 eurot kuus. 

Haridus- ja noorteameti peadirektor Ulla Illison valiti sellele ametikohale viieks aastaks ja ta esimene tööpäev on 10. augustil. 

Illisoni palk ületab 1. aprillil rahandusministeeriumi avalikustatud enimteenivate ametnike sissetulekuid, mille järgi teenis kõrgeimat palka Tallinna ringkonnakohtu esimees Villem Lapimaa, kelle palk on 6745 eurot. Lapimaale järgnevad peaminister Jüri Ratas ja riigikohtu esimees Villu Kõve 6662-eurose sissetulekuga.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsioonijuht Tarmu Kurm ütles Postimehele, et palga suurus sõltub tema vastutusalast. «Tegu on erasektoris edukalt tegutsenud tippjuhiga. Senisest neljast asutusest, kus olid eraldi juhid, saab ühe peadirektoriga üks asutus. Kindlasti on peadirektori vastutus nii olulise asutuse ühendamisel ja käivitamisel väga suur,» ütles Kurm. 

Ilisson tegeles alates 2005. aastast Swedbankis jaepanga, turunduse ning digiteenuste kasutuselevõtu juhtimisega. Aastatel 2011–2016 oli ta panga juhatuse liige. Varem on Ilisson juhtinud kindlustusettevõtteid ja koordineerinud Hansapanga turundustegevusi. Ilissonil on magistrikraad ärijuhtimises Tallinna Tehnikaülikoolist ja praegu täiendab ta end IESE ülikooli juhtimisprogrammis.

3. juunil võttis riigikogu vastu seadusemuudatused, millega luuakse sihtasutuse Innove, sihtasutuse Archimedese, Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse ning Eesti Noorsootöö Keskuse baasil haridus- ja noorteamet. Ühtlasi viiakse ameti alla haridus- ja teadusministeeriumi rakenduslikud tegevused. Samuti nimetatakse keeleinspektsioon ümber keeleametiks, mis jätkab keeleinspektsiooni seniste tegevustega ja saab juurde uusi ülesandeid. 

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles