Fotod Politsei piiras Antsla hipilaagri ümber ega lase koroonatestide vastuste saabumiseni kedagi välja (18)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy

Politsei on võtnud Antslas korraldatud hipilaagri enda järelevalve alla ja ei lase kellelgi liikuda alalt sisse ega välja.

«Politsei toetab terviseameti otsust ning aitab omalt poolt kaasa, et kohapealseid inimesi tuvastada ja testida. Samuti tagab politsei, et alalt keegi välja ei liigu ega lisanduks juurde uusi inimesi. Järelevalve laagri ümbrusesse jääb tõenäoliselt mitmeks päevaks, kuni on selgunud praegu kohapeal viibiva paarikümne inimese testitulemused. Kui test annab mõnele üritusel osalejale positiivse tulemuse, suunatakse ta karantiini, kuhu jääjatele tagatakse toimetulekuks vajaminev. Negatiivse tulemusega inimestel lubatakse lahkuda,» selgitas Lõuna prefektuuri operatiivteabetalituse juht Ottomar Virk.

Tema sõnul on laagris hinnanguliselt natuke üle paarikümne inimese, kellelt kõigilt analüüsid võetakse. Politseiametniku sõnul on olukord laagris rahulik. «Õhkkond on tore ja sõbralik. Ka laagriliste eesmärk on tegelikult sama: nemad tahavad samuti, et viirus levima ei hakkaks ning kõik terveks jääks. Olgugi et see üksteisemõistmine võttis pisut aega, loodame südamest, et nii korraldaja kui osalejad tajuvad, et antud otsused on kõik selleks, et kaitsta nii nende kui kogukonnaliikmete tervist.»

Virgi kinnitusel tagatakse laagrisse isolatsiooni jäänud inimestele kõike eluks vajalik ning kedagi hätta ei jäeta.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles