Spordi lühiuudised

Copy
Vladislav Kreida (vasakpoolsem rohesärk).
Vladislav Kreida (vasakpoolsem rohesärk). Foto: Frey-pressebild/deines/Imago Images/Thomas Frey/Scanpix

Kreida reegleid ei rikkunud

Kihlveopettused on Eesti jalgpallis olnud valus teema, mistõttu tekitas nii mõneski jalgpallisõbras pahameelt FC Flora ning koondise mängija Vladislav Kreida (20, pildil) spordibaaris panustamine vahetult pärast matši FCI Levadiaga. Ühegi reegli vastu poolkaitsja siiski ei eksinud, sest ta tegi panuseid välismaa kohtumistele. Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) juhendi kohaselt pole mängijal lubatud panustada otseselt või kaudselt temaga seotud kohtumistele.

«Ehkki välisliigade puhul me seda otseselt ei keela, pole panustamine asi, millega tippjalgpallur peaks tegelema,» ütles EJL avaliku suhete juht Mihkel Uiboleht Postimehele. «Leiame, et profipallurina on mõistlik panustamisest eemale hoida ning pigem keskenduda oma põhitööle.»

Flora presidendi Pelle Pohlaku sõnul neil mängijate lepingutes eraldi punkti sees pole, mis välismaa jalgpallile panustamist keelaks. Seega pole põhjust Kreidale karistus määrata. Küll arutas mängijaga juhtunut klubi spordidirektor Norbert Hurt.

«Soovin rõhutada, et ühestki rikkumisest me Kreida puhul rääkida ei saa. Osapooled said olukorrast aru. Peatusime ka sellel, mida tähendab olla avaliku elu tegelane,» selgitas Hurt, lisades, et klubina ei soosi nad panustamist või ennustamist.

Citroë​n võib MM-sarja naasta

Eelmise aasta lõpus ootamatult WRC-karussellilt taandunud Citroë​ni võistkond võib tulevikus taas tippkonkurentsis kihutada. «Lahkumise põhjuseid ma detailselt ei tea, aga mõistan ja austan otsust. Ala ja Citroë​ni soovid ei kattunud. Lisaks oli möödarääkivusi sarja korraldajate ja fännide vahel,» ütles Citroë​ni värske tegevjuht Vincent Cobé​e. «Võimalik, et tulevikus langetame teistsuguse otsuse.» Citroën tegi WRC-sarja debüüdi 1998. aastal ja on osales kuni 2019. aasta lõpuni. Plaanis oli ka tänavu kaasa lüüa, ent rahulolematu kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier otsustas liituda Toyotaga. Tema arvates polnud Citroën piisavalt nobe.

734

väravat on Cristiano Ronaldo karjääri jooksul löönud. Enamaga on hakkama saanud vaid Pele, kes skooris 767 korral.

«Meil pole sirgetel ja kurvides piisavalt kiirust. Meie vormel peab igas aspektis paremaks saama.»

Ferrari F1-tiimi juht Mattia Binotto.

Post tuleb pealinna

Viimased kolm hooaega Pärnu Sadama korvpallimeeskonda esindanud Siim-Markus Post liitub Tallinna Kalev/TLÜga. Möödunud hooajal keskmiselt 11 punkti visanud mängujuht võib sel nädalal teha debüüdi Eesti rahvuskoondise eest.

Parimat ei selgu

Tänavu maailma parima jalgpalluri auhinda Ballon d’Ori välja ei anta, sest koroonaviiruse tõttu pole mängijatel olnud võrdseid võimalusi. France Football on autasu jaganud alates 1956. aastast, sel aastal ei valita parimat esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles