Video Töötajapõud sai kauaoodatud leevendust (13)

Copy
Sulev Kuus ootas oma kahte töötajat pikisilmi mitu tundi. Postimehega rääkis Vassili, kes väga lootis, et tema koroonaviiruse proov positiivseks ei osutu.
Sulev Kuus ootas oma kahte töötajat pikisilmi mitu tundi. Postimehega rääkis Vassili, kes väga lootis, et tema koroonaviiruse proov positiivseks ei osutu. Foto: Madis Veltman

Eile maandusid Tallinnas põllumeeste kauaoodatud ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) korraldatud erilennuga 170 Eestisse tööle tulla soovinud Ukraina inimest. Päev ei olnud kellelegi lihtne, kuna lend lükati edasi ja ka lennujaamast ei lastud kohe välja – kohustuslikus korras tuli anda koroonaviiruse analüüsi jaoks proov ning kuigi eile õhtul jõudsid kõik töötajad ja juhid oma elukohta, närvikõdi jätkub, sest analüüsitulemused selguvad alles täna.

Kiievi–Tallinna lennuk pidi maanduma teisipäeval kell 12. Sulev Kuus, Tartumaa Piimatootjate Ühistu juhatuse liige, sõitis Tallinna lennujaama kohale juba natuke enne keskpäeva. Kuna Ukrainas lükati lend edasi, läks Kuus aega surnuks lööma Ülemiste keskusesse, kuid ootusärevus ei lasknud tal siiski kaua suures kaubanduskeskuses olla. Ta ootas farmi kaht töötajat – üht karja eest hoolitsema ja teist traktoristiks. «Üks töötaja on meil juba olnud, ta läks selle aasta veebruaris koju ja pidi kolme kuu pärast naasma, kuid nagu te aru saate, siis ta ei jõudnud ja tuleb nüüd,» ütles Kuus, meenutades kevadist koroonaviiruse aega. Teine on aga uus töötaja ning talle peab kõike ette näitama.

Ettevõtjal on koostöö agentuuriga, kes aitab töötajaid Eestisse tuua. «Ja kui nad on juba tulnud ja neile meeldib, siis nad tulevad tagasi,» selgitas Kuus.

2018. aasta põllumees Jaan Metsamaa ootas lennujaamas ühte töötajat, kes hakkab tööle poegimislauda lüpsjana. «Peaasi, et sealt peale sai, ja ma arvan, et siin ei tohiks mingeid probleeme olla,» lausus Metsamaa, kes loodab, et töötaja saab ka hakkama.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles