Piimatootja: kuni ukrainlaste tööleasumiseni pean ise lüpsma (16)

Silvi Lukjanov
Copy
Piimatootjate jaoks oli möödunud aasta pigem keeruline.
Piimatootjate jaoks oli möödunud aasta pigem keeruline. Foto: Meelis Meilbaum

Piimatootja on valmis ­­ augustist ise koos loomakasvatusjuhist elukaaslasega lehmi lüpsma, sest lüpsmata lehmi jätta ei saa ja lahkuvate ukrainlaste asemele eestlastest ühtegi soovijat ei leia. Erilennuga saabujad saavad tööle asuda alles 4. augustist.

Järvamaal Järva-Jaani piirkonnas piima tootva Metstaguse Agro juht Teet Kallakmaa pole varem pidanud lehmi ise lüpsma, aga lüpsi ära jätta ei saa. „Kuni ukrainlaste tulekuni pean kasvõi ise lüpsma, sest seni pole ma kuu lõpust lahkuvate ukrainlaste asemele eestlastest ühtegi soovijat leidnud,” nentis ta.

Töökuulutused on ettevõttel väljas kõikvõimalikes kohtades, kuid nende peale lubas ainult üks tööintervjuule tulla. Kokkulepitud ajaks ei tulnud temagi kohale. „Paar päeva on veel aega, ehk keegi ikka tuleb,” loodab Kallakmaa, sest ta ei pea õigeks ise juhina lehmi lüpsma hakata.

„Kui teisipäevase otselennuga tulebki meile kaks ukrainlast, siis tööle saavad nad hakata alles pärast kahenädalast karantiini, seega kõige varem 4. augustist. Ma ei tea, mis vahepeal saab, ausalt ei tea. See pole normaalne seis juba ammu,” selgitas mees esmaspäeval. Lauta on vaja 5–6 töötajat, neist 1. augustist jääb tööle vaid üks.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles