Pealinnast pagenu puhub Valgas ettevõttele elu sisse (1)

Kuido Saarpuu
Copy
Kõigile, kes arvavad, et elu on vaid Tallinnas, kinnitab Lõkov, et nii see ei ole. Internetiseerunud maailmas pole vahet, kas tootmine on Ülemiste linnakus või Valgas.
Kõigile, kes arvavad, et elu on vaid Tallinnas, kinnitab Lõkov, et nii see ei ole. Internetiseerunud maailmas pole vahet, kas tootmine on Ülemiste linnakus või Valgas. Foto: 4 × Martin Lõkov

Kui kümmekond aastat ehk peaaegu kogu täiskasvanuelu pealinnas elanud ja turunduses töötanud Martin Lõkov paar aastat tagasi oma senist käekäiku vaagis, polnud ta tehtuga sugugi rahul.

„Kas ma tahan terve elu inimesi veenda ja müüa neile asju, mida neil tegelikult vaja ei ole?” leidis ta end mõtlemast. „Ei taha! Kas tahan suures linnas tiirutada tööde ja koolide rägastikus kui orav rattas? Ei, kohe kindlasti ei taha!”

Tagasi Valka

Nii pakkiski terve elu joonistanud ja joonestanud, Tartu ülikoolis keskkonnateadust ja Tallinna kunstiakadeemias tootedisaini õppinud Lõkov kolm aastat tagasi pealinna elu kokku ja kolis Eesti teise serva kodulinna Valka tagasi.

„Elu jooksis ummikusse ja mulle oli täielikku muutust vaja,” põhjendas ta. „Tahtsin teha seda, mida süda sees ütles. Jah, teadsin, et see saab olema paras takistuste jada, kuid kui raskused saavad ületatud, seda suurem on rahulolu.”

Nüüd, 2020. aasta suvel võib ta enda kohta öelda alustav ettevõtja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles